31.08.2016 22:43

Update: Veldwijk bevestigt transfer Kortrijk

Lars Veldwijk kan juichen tijdens het competitieduel PEC Zwolle - Feyenoord. (14-02-2016)
Lars Veldwijk kan juichen tijdens het competitieduel PEC Zwolle - Feyenoord. (14-02-2016)

Lars Veldwijk kan de overstap maken naar het Belgische KV Kortrijk. Het contract van de 25-jarige spits bij Nottingham Forest loopt nog door tot de zomer van 2017, maar dat wil hij laten ontbinden.

Volgens Voetbal International is Veldwijk op dit moment in Kortrijk om de onderhandelingen met de Belgische club af te ronden. Kortrijk staat momenteel op een achtste plaats in de Eerste Klasse. Veldwijk kwam vorig seizoen op huurbasis uit voor PEC Zwolle, omdat hij geen kans op speelminuten zag bij Nottingham. Ook dit seizoen lijkt er weinig perspectief voor de spits in Engeland.

FC Utrecht en ADO Den Haag zagen Veldwijk als een potentiële versterking, maar alleen wanneer Sébastien Haller en Mike Havenaar zouden vertrekken. Beide spelers zijn vooralsnog niet verkocht. Ook PEC Zwolle deed een poging om Veldwijk voor een tweede seizoen te huren, maar de club van trainer Ron Jans kon niet voldoen aan de financiële voorwaarden.

Veldwijk maakte afgelopen seizoen een goede indruk bij PEC. De spits was in 33 wedstrijden veertien keer trefzeker. Hij begon zijn betaald voetbalcarrière bij FC Volendam, maar speelde daar slechts twee wedstrijden. Daarna werd Veldwijk opgepikt door FC Utrecht, dat hem weer doorverhuurde aan FC Dordrecht. Tijdens het seizoen 2013/2014 speelde de aanvaller voor Excelsior en bewees daar een goalgetter te zijn. In 38 wedstrijden schoot hij dertig keer raak. Zijn daaropvolgende transfer naar Nottingham Forest bleek echter weinig succesvol.

Update 31-08-2016: 22:40:

Veldwijk heeft tegenover Voetbal International zijn transfer naar KV Kortrijk bevestigd. De aanvaller tekent een contract voor vier seizoenen in België. Volgens Veldwijk was er veel belangstelling, maar werd alleen Kortrijk echt concreet. De spits is niet te spreken over de opstelling van zijn oude club Nottingham Forest. "Goed meewerken is een groot woord... Maar ik ben blij dat dit is rondgekomen. Ik kan over Kortrijk nog weinig vertellen. Ze hebben een oud stadion, maar wel met een goede sfeer."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner