02.09.2016 16:22

Boëtius zet zinnen op Oranje: "Waarom niet?"

Jean-Paul Boëtius in actie op één van zijn eerste trainingen bij zijn nieuwe werkgever: FC Basel. (18-08-2015)
Jean-Paul Boëtius in actie op één van zijn eerste trainingen bij zijn nieuwe werkgever: FC Basel. (18-08-2015)

Jean-Paul Boëtius maakte in de zomer van 2015 de overstap van Feyenoord naar FC Basel, maar heeft nog maar weinig wedstrijden gespeeld in Zwitserland. Een jaar na zijn transfer heeft de aanvaller geen spijt van zijn beslissing om Rotterdam te verlaten.

Boëtius heeft een moeizame periode achter de rug in Zwitserland, maar denkt snel weer belangrijk te kunnen zijn voor FC Basel. "Ik kon ervoor kiezen om weg te gaan, maar ik loop niet weg voor de situatie", begint Boëtius in gesprek met RTV Rijnmond. "Ik wil hard werken en laten zien dat ik een bikkelaar ben. Nee, ik heb geen spijt van mijn keuze. De keuze voor Basel heb ik met mijn volle verstand gemaakt. Ik heb een ongelukkig jaar gehad door blessures. Ik ga zorgen dat ik stappen vooruit ga maken."

Tonny Vilhena, nog altijd goed bevriend met Boëtius, koos afgelopen transferperiode voor een langer verblijf bij Feyenoord. "Tonny heeft een moeilijke situatie gehad (zowel in zijn privéleven als sportief bij Feyenoord, red.), maar na regen komt zonneschijn. Ik ben blij voor Tonny, dat het goed met hem gaat. Hij zit zelfs tegen het grote Oranje aan. Hopen dat ik hem weer kan inhalen", lacht Boëtius.

Boëtius maakte in 2014 zijn debuut voor het Nederlands elftal en hoopt snel weer tot de selectie van Oranje te behoren. "Waarom niet? Ik moet me van mijn beste kant laten zien, als ik dat doe kan ik zeker weer in aanmerking komen voor het grote Oranje. Steven Berghuis is een goed voorbeeld. Speelde niet of nauwelijks bij Watford, maar zit uiteindelijk wel bij het grote Oranje. Nu ineens vaste waarde. Zo kan het ook gaan." 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner