04.09.2016 14:59

'Palermo ziet in Berbatov gewenste aanwinst'

Dimitar Berbatov (r.) in actie als speler van Fulham FC. De aanvaller kan nu de overstap maken naar het Italiaanse Palermo US. (28-11-2012)
Dimitar Berbatov (r.) in actie als speler van Fulham FC. De aanvaller kan nu de overstap maken naar het Italiaanse Palermo US. (28-11-2012)

Dimitar Berbatov heeft mogelijk een nieuwe club gevonden. De transfervrije Bulgaarse spits is volgens Italiaanse media in onderhandeling met US Palermo over een eenjarige verbintenis.

Afgelopen seizoen stond Berbatov onder contract bij PAOK Saloniki, maar het verblijf van de spits in Griekenland was geen groot succes. Berbatov is alltime topscorer van het Bulgaarse elftal, maar kon in de Griekse Superleague geen potten breken. In zeventien competitieduels kwam hij tot slechts vier doelpunten en het contract van de 35-jarige aanvaller werd dan ook niet verlengd.

Sinds zijn vertrek bij PAOK zit Berbatov zonder club, maar er lonkt hoop voor de oud-speler van onder meer Tottenham Hotspur, Manchester United en AS Monaco. Het Italiaanse US Palermo ziet in Berbatov een gewenste aanvallende versterking. De club is het seizoen in de Serie A begonnen met één punt uit twee duels. Berbatov speelde tussen 2001 en 2006 voor Bayer Leverkussen en liet bij Tottenham zien ook in de Premier League zijn doelpunten te kunnen maken. In 2008 betaalde Manchester United ruim dertig miljoen euro voor de spits.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner