07.09.2016 14:16

International Litouwen maakt indruk op Vloet

Vykintas Slivka schiet op doel tijdens het WK-kwalificatieduel Litouwen - Slovenië (04-09-2016).
Vykintas Slivka schiet op doel tijdens het WK-kwalificatieduel Litouwen - Slovenië (04-09-2016).

Vykintas Slivka maakt een sterke indruk op FC Den Bosch-trainer Wiljan Vloet. De middenvelder kwam het afgelopen weekend in actie namens Litouwen tegen Slovenië (2-2) en was trefzeker voor zijn land, maar Slivka richt zich inmiddels op aankomend weekend.

"Het eerste wat hij me na zijn terugkomst vroeg was hoe laat hij kon komen trainen", aldus Vloet tegenover Voetbal International. "Slivka praat niet meer over zijn doelpunt, maar is al volop bezig met FC Oss, want hij staat te trappelen om zijn eerste minuten van dit seizoen te maken. Dat doet hij op een fantastische manier. Een ontzettend gedreven jongen." Slivka speelde het afgelopen seizoen al op huurbasis voor FC Den Bosch. Ook dit seizoen wordt de middenvelder gehuurd van Juventus.

"Hij is heel duidelijk een Eredivisie-speler. Het is gezien zijn kwaliteiten onvoorstelbaar dat deze jongen nog bij Den Bosch speelt. Hij is natuurlijk nog jong, maar is al international. Vorig jaar heb ik al een goede indruk van hem gekregen. Een fantastische speler, heeft een groot loopvermogen, begeeft zich goed tussen de linies, is sterk aan de bal, doelgericht en goed in de combinatie. Het is, kortom, een talentvolle speler. Dat is ook logisch, als je al op jonge leeftijd naar Juventus gaat. Ik ben ontzettend blij dat hij dit jaar weer bij ons is."

"Hij weet wat er nodig is om topsport te bedrijven", vervolgt Vloet. "Het is een stille jongen. Niet dat hij niet durft te zeggen wat zijn mening is, maar hij zal niet als eerste reageren. Hij is elke dag bereid om één procent beter te worden en heeft er alles voor over om steeds beter te worden. Vandaar ook zijn zoektocht door Europa, van Litouwen naar Juventus en van Juventus naar FC Den Bosch. Alles om zijn doel na te streven."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner