07.09.2016 15:15

Bendtner vertrekt naar Nottingham Forest

Nicklas Bendtner in het shirt van VfL Wolfsburg tijdens het competitieduel met Hertha BSC. (19-09-2015)
Nicklas Bendtner in het shirt van VfL Wolfsburg tijdens het competitieduel met Hertha BSC. (19-09-2015)

Nicklas Bendtner is definitief speler van Nottingham Forest. De Deense spits heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij de huidige nummer zeven uit de Engelse Championship (tweede niveau).

Nottingham Forest-voorzitter Fawaz Al Shawi heeft het nieuws woensdagmiddag bekendgemaakt via zijn officiële Twitter account. De Deense aanvaller zat zonder club nadat zijn contract bij het Duitse VfL Wolfsburg in april werd ontbonden. De 28-jarige Deen is bij Nottingham Forest de opvolger van de Nederlander Lars Veldwijk. De spits werd afgelopen seizoen gehuurd door PEC Zwolle, maar speelt de aankomende vier jaar in België bij KV Kortrijk.

Bendtner heeft een verleden in de Engelse competitie. De Deen werd op jonge leeftijd door Arsenal weggeplukt bij FC Kopenhagen. Bendtner stond te boek als een groot talent, maar wist die reputatie nooit waar te maken. Bendtner speelde in Engeland naast Arsenal ook voor Birmingham City en Sunderland. Tijdens het seizoen 2012/2013 werd Bendtner gehuurd door Juventus. De afgelopen twee jaar speelde de spits in Duitsland bij VfL Wolfsburg.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner