10.09.2016 20:23

Liverpool luidt vernieuwd Anfield in met zege

Roberto Firmino kan juichen na het scoren van de 1-0 tijdens het competitieduel Liverpool - Leicester City (10-09-2016).
Roberto Firmino kan juichen na het scoren van de 1-0 tijdens het competitieduel Liverpool - Leicester City (10-09-2016).

Na drie uitwedstrijden op rij stond voor Liverpool zaterdagavond eindelijk het eerste thuisduel op het vernieuwde Anfield Road op het programma. De thuisploeg luidde het uitgebreide onderkomen in stijl in door met 4-1 te winnen van landskampioen Leicester City.

Op het vernieuwde Anfield Road begon Leicester City het beste aan de Premier League-wedstrijd. De thuisploeg had moeite in balbezit te komen en speelde slordig in de openingsfase. Het kreeg niet de gewenste druk op het elftal van trainer Claudio Ranieri. Liverpool kreeg na tien minuten echter de regie in handen en beloonde het publiek met een paar fraaie aanvallen. Roberto Firmino maakte het openingsdoelpunt door met een schijnbeweging zichzelf in kansrijke positie te brengen op de rand van het strafschopgebied. Met een geplaatste bal in de korte hoek liet hij doelman Kasper Schmeichel kansloos.

Liverpool was op dat moment duidelijk de betere van de twee. Daniel Sturridge liet van dichtbij na voor de verdubbeling te zorgen. Even later speelde hij alsnog een rol bij de treffer van Sadio Mané. Met een fraai hakje zette hij de vleugelspeler vrij voor de keeper. De stiftbal van de zomeraankoop verdween via Schmeichel in het doel. Vervolgens kwam weer naar voren dat het spel van Liverpool nog wisselvallig is. Hoge pieken worden afgewisseld met dalen. Lucas Leiva illustreerde dat door de bal achterin te verspelen en Jamie Vardy in staat te stellen de 2-1 in een leeg doel te schuiven. Robert Huth kopte vlak daarna op de bovenkant van de lat namens de bezoekers.

Vlak na rust ging ook Georginio Wijnaldum in de fout. Hij zag daardoor Jamie Vardy op snelheid naar het doel sprinten. Gelukkig voor de Nederlands international schoten drie teamgenoten hem net op tijd te hulp. Adam Lallana nomineerde zich aan de andere kant voor doelpunt van de week en misschien wel van de maand. Wijnaldum legde in het strafschopgebied af op de Engels international, terwijl het publiek schreeuwde om het leder op links te leggen. Lallana schoot de bal echter verwoestend hard in de verre bovenhoek. De schrik zat er later toch weer in doordat Vardy een op een met Mignolet op de benen van de doelman schoot.

Leicester City week geen enkel moment af van de gekozen strijdwijze. Bij balbezit van Liverpool liet het zich niet opjagen, om uiteindelijk in de omschakeling het speltempo omhoog te schroeven. In de slotfase leverde dat een paar gevaarlijke momenten op, maar het was Liverpool dat dankzij Firmino op 4-1 kwam. Leicester staat door de nederlaag op vier punten na vier duels, terwijl Liverpool er zeven heeft verzameld. Beide ploegen hadden een zege nodig om de aansluiting met de bovenste ploegen te houden. Daar is Liverpool dus in geslaagd.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner