11.09.2016 15:45

Ziyech start direct in de basis bij Ajax

Hakim Ziyech is aanwezig op de training van Ajax (08-09-2016).
Hakim Ziyech is aanwezig op de training van Ajax (08-09-2016).

Hakim Ziyech gaat zijn debuut maken voor Ajax in de Amsterdam ArenA tegen Vitesse. De van FC Twente overgekomen middenvelder gaat hangend spelen aan de rechterkant. Hierdoor schuift Bertrand Traoré een plaatsje op naar de spitspositie. Talent Kasper Dolberg wordt geslachtofferd door coach Peter Bosz en mag plaatsnemen op de reservebank. 

Ten opzichte van de vorige wedstrijd (0-3 winst bij Go Ahead Eagles) verandert er verder niets bij Ajax. Nick Viergever speelt opnieuw centraal in de verdediging naast Davinson Sánchez. Joël Veltman schuift naar de rechtsbackpositie en houdt Kenny Tete op de bank. Daar zitten ook onder meer Riechedley Bazoer, Anwar El Ghazi en Mateo Cassierra. 

De bezoekers uit Arnhem voeren tevens één wijziging door in de startopstelling. De van NEC overgekomen Navarone Foor krijgt de voorkeur boven Shiran Yeini. Foor gaat samen met Marvelous Nakamba en Lewis Baker op het middenveld van Vitesse spelen. De aanval wordt gevormd door kersvers Kosovo-international Milot Rashica, Braziliaan Nathan en topscorer Ricky van Wolfswinkel. 

De wedstrijd is LIVE te volgen. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner