11.09.2016 19:36

Ziyech belangrijk: "Was een cruciaal moment"

Ajax-debutant Hakim Ziyech (r.) vecht een duel uit met Marvelous Nakamba (l.) tijdens het competitieduel Ajax - Vitesse (11-09-2016).
Ajax-debutant Hakim Ziyech (r.) vecht een duel uit met Marvelous Nakamba (l.) tijdens het competitieduel Ajax - Vitesse (11-09-2016).

Hakim Ziyech debuteerde zondagmiddag voor Ajax. In eigen huis werd Vitesse met 1-0 verslagen, dankzij een assist van de debutant. Ziyech was meteen belangrijk voor zijn nieuwe werkgever.

"Ik ben wel redelijk tevreden. Je wint en dat is het allerbelangrijkste. In de eerste helft waren we wat slordig, waardoor we geen grip kregen. Vitesse won de tweede ballen, zeker in de eerste helft, waardoor we niet ons eigen spel konden spelen", aldus de debutant in gesprek met de NOS.

Met een afgemeten vrije trap op het hoofd van Nick Viergever brak de 23-jarige Marokkaan de wedstrijd open. "Stilstaande situaties kunnen altijd gevaarlijk zijn en kunnen een wedstrijd openbreken. Dat is dit keer ook zo gebleken. Het is altijd lekker als je een assist of een doelpunt maakt, dit keer was het een assist. Het was een cruciaal moment natuurlijk, het breekt de wedstrijd open. Het is de assist bij de winnende goal, dat is altijd lekker."

Ziyech leverde een assist, maar vond het ook nog even wennen in zijn nieuwe shirt. "In de eerste helft was ik nog wat zoekende en in de tweede helft ging het wel redelijk denk ik." 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner