11.09.2016 20:10

Fraser: "Nagelaten om Ajax pijn te doen"

De eerste mogelijkheden waren voor Ajax, maar de fase daarna

Vitesse ging op bezoek bij Ajax onderuit (1-0), maar had genoeg mogelijkheden om zelf tot scoren te komen. Vitesse-trainer Henk Fraser had dan ook het idee dat de wedstrijd beide kanten op kon.

"Ik denk dat we een aantal goede mogelijkheden hebben gehad om Ajax af te straffen, en dat hebben we nagelaten. Dan is het ook zuur dat je een goal  tegen krijgt waarin je het zelf verdedigend beter op moet lossen. We volgden niet en dat is een basistaak van verdedigen. Als je niets van de keeper hoort, moet je gewoon volgen", aldus Fraser in gesprek met de NOS.

Zeker in de eerste helft kreeg Vitesse een aantal uitstekende mogelijkheden om Ajax pijn te doen. In de omschakeling was Vitesse snel weg, maar werden er ook verkeerde keuzes gemaakt. "Ook aanvallend doen we onszelf te kort. We kwamen met drie tegen één, daar zit de meeste lichte irritatie dat je dat soort momenten niet uitspeelt."

"We hebben een uitstekende wedstrijd gespeeld. Zeker de eerste helft was misschien onze beste periode die we tot nu toe hebben gehad. Dus wat dat betreft ben ik super tevreden. Ook verdedigend hebben we ons mannetje gestaan, want als je tegen een ploeg als Ajax zo weinig weggeeft, heb je het gewoon goed gedaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner