11.09.2016 22:39

Icardi helpt De Boer op de valreep aan winst

Internazionale-trainer Frank de Boer geeft aanwijzingen tijdens het competitieduel Chievo Verona - Inter (21-08-2016).

Frank de Boer heeft met Inter zijn eerste overwinning te pakken. Mauro Icardi kroonde zich tot reddende engel en hielp zijn ploeg in extremis aan de winst. Het is de eerste driepunter voor De Boer in Italië.

In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op. De manschappen van De Boer begonnen goed aan de wedstrijd, wat resulteerde in een goede mogelijkheid voor Mauri Icardi. Daarna nam Pescara het heft meer in handen. De thuisploeg was dreigender en raakte vlak voor rust de lat. De gelijke stand bij de rust was er wel een die de veldverhoudingen recht deed.

Na de rust was het Inter dat de beste papier had om op voorsprong te komen. Icardi en Éver Banega wisten het net niet te vinden en de bezoekers werden sterker en sterker. Het was echter Pescara dat op voorsprong kwam. Jean-Christophe Bahebeck opende de score na ruim een uur spelen.

De tijd begon te dringen voor De Boer, dat een kwartier voor tijd een driedubbele wissel doorvoerde om het tij te keren. Met nog dik tien minuten op de klok kwam dan ook de gelijkmaker. Icardi scoorde op aangeven van Banega.

In de 92ste minuut van de wedstrijd maakte Icardi de bevrijdende treffer voor Inter: 1-2. Na een nederlaag en een gelijkspel, had de ploeg de punten ontzettend hard nodig. Inter klimt door de zege naar plaats negen op de ranglijst.