16.09.2016 10:31

Bosz baalt: "De schrik sloeg me om het hart"

Peter Bosz was dolgelukkig na de zege van Ajax op Panathinaikos. In Athene werd er met 1-2 gewonnen van de Grieken, al begon het matig voor de Amsterdammers. Al na vijf minuten stond het 1-0.

"De schrik sloeg me om het hart", begint de trainer. "We wisten dat zij fanatiek zouden beginnen, maar eigenlijk was er niks aan de hand. Die voorzet verwerken we heel slecht, dat deed André (Onana, red.) niet goed. Daarna waren we tien minuten van slag. Toen we echt durfden te gaan voetballen, kregen we grip en trokken we de wedstrijd naar ons toe", vertelt hij aan Voetbal International.

"De ploeg heeft echt veerkracht getoond", gaat de oefenmeester verder. "Dit is hoe Europees voetbal bedoeld is. Een oud stadion met een enorm fanatieke aanhang. Dan moet je de durf hebben om te voetballen. Deze wedstrijd kende meer sleutelmomenten. Maar het klopt dat vanaf het moment dat wij die goal scoorden, wij de bovenliggende partij waren."

Na rust waren de immer fanatieke Griekse fans een stuk rustiger, zo merkte ook Bosz. "Die mensen voelen ook aan dat Ajax dominant was. Zonder goed te voetballen hoor, want dat hebben we ook vandaag weer niet gedaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner