16.09.2016 12:26

Veltman: "Panathinaikos is een ervaren ploeg"

Joël Veltman (l.) probeert voor Wakaso Mubarak (r.) te komen, maar die steekt daar letterlijk en figuurlijk een stokje voor. (15-09-2016)
Joël Veltman (l.) probeert voor Wakaso Mubarak (r.) te komen, maar die steekt daar letterlijk en figuurlijk een stokje voor. (15-09-2016)

Joël Veltman was na afloop van de zege van Ajax vooral opgelucht. Ondanks een vroege tegentreffer herpakten de Amsterdammers zich en wonnen met 1-2 bij Panathinaikos, tot vreugde van de verdediger.

"We wilden vooraf ook wat bewijzen in Europa; internationaal een keer een stap zetten. Dat hebben we vandaag (donderdagavond, red.) goed opgepakt", begint de mandekker op het digitale thuis van de club. "Panathinaikos is toch een ervaren ploeg. En fysiek zijn we toch ook de mindere. De eerste Europese poulewedstrijd winnen is sowieso extra lekker. We hebben het in eerdere duels vaak genoeg weggegeven, vooral in een eindfase. Nu sluiten we het wél goed af."

"Uiteindelijk hadden we deze wedstrijd eerder moeten killen, hadden we er eerder 1-3 of zelfs 1-4 van moeten maken", gaat hij verder. "Net als tegen Vitesse bleef het verschil maar een doelpunt (1-0, red.). Terwijl de ruimtes er vaak wel lagen. De ruimtes waren soms zó groot als de Atlantische Oceaan. Door daar niets mee te doen, maken we het onszelf zó moeilijk. Wedstrijden sneller beslissen is een leermoment voor de komende duels", besluit Veltman.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner