17.09.2016 17:25

Bayern met grote moeite langs FC Ingolstadt

Bayern München heeft zaterdag in de Duitse competitie in het eigen stadion met 3-1 gewonnen van FC Ingolstadt.

Streekgenoot Ingolstadt nam na acht minuten brutaal een voorsprong via de Paraguayaan Dario Lezcano. Enkele minuten later scoorde Robert Lewandowski met een stiftbal de gelijkmaker, na een assist van Franck Ribéry. De Fransman was ook de aangever van de 2-1 vlak na rust, die van de voet van Xabi Alonso kwam.

Die voorsprong hield Bayern, met Arjen Robben op de bank na een half jaar blessureleed, de rest van de tweede helft vast, ondanks enkele grote kansen voor de bezoekers. De Braziliaanse verdediger Rafinha knalde vlak voor tijd de 3-1 binnen, andermaal tekende Ribéry voor de assist.

Door de zege staat Bayern München met de maximum score uit drie competitiewedstrijden bovenaan in de Bundesliga. Alleen Hertha BSC, dat zondag tegen Schalke 04 zijn derde competitiewedstrijd speelt, is ook nog zonder puntenverlies.

Borussia Dortmund haalde, na de 0-6 zege van afgelopen week in de Champions League op Legia Warschau, opnieuw uit. Thuis werd SV Darmstadt met dezelfde cijfers verslagen. Gonzalo Castro trof twee keer doel, de andere goals kwamen op naam van Adrián Ramos, Christian Pulisic, Sebastian Rode en Emre Mor.

Hamburger SV kreeg thuis met 0-4 klop van promovendus RB Leipzig, dat nu de tweede plek in bezet neemt. Jeffrey Bruma hield met VfL Wolfsburg de nul op bezoek bij Hoffenheim (0-0), terwijl Eintracht Frankfurt met 2-1 won van Bayer Leverkusen.