17.09.2016 19:14

Atlético Madrid verplettert Sporting Gijon

Atlético Madrid legde zaterdag met een vliegende start de basis voor een eenvoudige thuiszege op Sporting Gijon (5-0). Antoine Griezmann en Kevin Gameiro scoorden binnen zes minuten. Verder scoorden opnieuw Griezmann en tweemaal Fernando Torres in Estadio Vicente Calderón.

Atlético Madrid hield geen spaan heel van de club uit Noord-Spanje. Met maar liefst achttien schoten door de rood-witten had de score zomaar hoger uit kunnen vallen in het voordeel van de thuisclub.

Door de ruime overwinning mogen de Madrilenen terugkijken op een succesvolle week. De ploeg zegevierde afgelopen dinsdag al met 1-0 bij PSV in de Champions League. Vorig weekeinde werd Celta de Vigo met 4-0 verslagen.

Op de ranglijst staat Atlético Madrid momenteel één punt achter FC Barcelona en Real Madrid. FC Barcelona won eenvoudig het uitduel bij promovendus Leganés eerder op de middag (5-1). Lionel Messi (2), Luis Suárez, Neymar en Rafinha scoorden, voordat Gabriel namens de thuisclub iets terug kon doen.

Real Madrid staat weliswaar op gelijke hoogte met FC Barcelona, maar heeft nog één wedstrijd tegoed. De winnaar van de vorige editie van de Champions League speelt zondag nog uit tegen Espanyol.

 

ANP / Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner