18.09.2016 15:51

Bosz lovend over Stegeman: "Heel knap"

Ooit was hij de assistent-trainer van Peter Bosz, zondagmiddag staat John Stegeman als hoofdtrainer van Heracles tegenover de oefenmeester van Ajax. De twee zijn in het Polman Stadion voor even elkaars vijanden, maar Bosz en Stegeman kunnen het verder nog steeds prima met elkaar vinden.

Bosz is lovend over Stegeman, die twee jaar geleden bij Heracles Almelo hoofdtrainer werd. "Hij was toen een uitstekende assistent, maar heeft ook prima eigenschappen voor een hoofdtrainer. Het verbaasde me niet dat hij van Heracles de kans kreeg. Ik vind dat hij het echt uitstekend doet", zegt Bosz tegenover de NOS. "John heeft het overgenomen in een heel moeilijke situatie. Volgens mij hadden ze nul punten uit zeven wedstrijden. Dat jaar bleef hij erin en het seizoen erop haalde hij voor het in de clubgeschiedenis Europees voetbal. Heel knap."

Op zijn beurt is Stegeman ook erg complimenteus over Bosz. "Hij is degene die de schoonheid van het spel, zoals wij dat destijds speelden, heeft aangewakkerd in mijn filosofie als trainer. Ik heb nog steeds veel contact met Peter. We praten veel over voetbal. En ja, op WhatsApp komt nog regelmatig een momentje van Barcelona of Bayern München voorbij. Net als in onze gezamenlijke periode. Die manier van voetballen, daar genieten we van."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner