18.09.2016 20:50

Geïrriteerde Bosz: "Hij had normale reactie"

Hakim Ziyech werd zondagmiddag in de gewonnen uitwedstrijd bij Heracles Almelo (0-2) als eerste gewisseld. Ajax-trainer Peter Bosz was zeer tevreden met de overwinning, maar niet met het verhaal dat Ziyech teleurgesteld zou zijn.

"Wat is dan nou voor onzin?", reageert Bosz op de opmerking dat Ziyech teleurgesteld zou zijn na zijn wissel. "Hoezo reageerde hij teleurgesteld? Die jongen geeft ons gewoon een hand. Dit is het voetbal. Ik kan elf man wisselen en daar is hij er één van. Hij had een hele normale reactie", aldus Bosz voor de camera van de NOS.

Met de uitslag is de oefenmeester zeer tevreden, maar de uitvoering liet nog te wensen over. "Het begin vond ik slecht en slordig. We kwamen moeilijk aan voetballen toe, zij waren vaster in het voetballen aan het begin, hoewel ze eigenlijk geen kansen wisten te creëren. Die hebben wij wel gehad de eerste helft. Toch twee, drie grote mogelijkheden waarin je eigenlijk moest scoren, dan maak je het jezelf makkelijker."

Ajax speelt met de Europa League en de KNVB beker vaak zowel doordeweeks als in het weekend. Bosz probeert vastigheid aan te brengen in de opstelling, maar zal onvermijdelijk ook moeten rouleren. "We zijn voor de derde keer in dezelfde samenstelling gestart. Maar ik weet natuurlijk ook dat je je volledige selectie nodig zal hebben. Je kan niet elke wedstrijd met dezelfde elf man beginnen, je zal moeten rouleren. De manier van spelen is bekend en die zullen we met welke spelers dan ook handhaven."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner