19.09.2016 20:15

Middenvelder Mainz door het stof na aanslag

José Rodriguez heeft zijn excuses aangeboden voor een schandalige overtreding. In de blessuretijd van het duel van zijn club Mainz 05 met FC Augsburg beging hij een ware aanslag op Dominik Kohr.

Mainz stond met 3-1 voor, maar om onverklaarbare redenen zag de Spanjaard aanleiding om een vliegende tackle op Kohr in te zetten, waarvoor hij een directe rode kaart ontving. De 22-jarige Kohr, jeugdinternational van Duitsland, leek op het oog zijn been gebroken te hebben. Dit is echter niet het geval, hij is ‘slechts’ enkele weken uit de roulatie. Ook dader Rodriguez, oud-speler van Real Madrid, zal ongetwijfeld een aantal wedstrijden niet meespelen, al heeft de DFB nog geen strafmaat laten horen.

Excuses heeft Mainz wel gemaakt. Via Facebook bood de ploeg als collectief verontschuldigingen aan, waarna ook de zondebok zelf aan het woord kwam. "Het spijt me ongelofelijk dat Dominik geblesseerd is. Ik wilde de bal spelen en mijn ploeg helpen, dit was nooit de bedoeling. Ik heb hem persoonlijk al gesproken en mijn excuses gemaakt en ik wens hem alle sterkte toe in zijn herstel", aldus Rodriguez. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner