20.09.2016 21:49

Dortmund swingend naar zege op Wolfsburg

Borussia Dortmund laat op dit moment van niemand wat heel. Na twee keer op rij met 6-0 gewonnen te hebben moest dinsdagavond in de Bundesliga tegenstander VfL Wolfsburg eraan geloven. De thuisploeg kreeg tot aan dit duel nog geen enkel tegendoelpunt, maar ging met 1-5 ten onder voor de eigen aanhang.

Met sneltreinvaart begonnen beide ploegen aan de openingsfase van de competitiewedstrijd. Dat was vooral in het voordeel van Borussia Dortmund. De bezoekers zijn het gewend om volle bak druk te zetten en veel energie in de wedstrijd te stoppen. Wolfsburg keek daardoor na een kwartier al tegen een 0-2 achterstand aan. Raphaël Guerreiro opende na een verfijnde steekpass van Bartra de score en Pierre-Emerick Aubameyang verdubbelde even later de stand. Marcel Schmelzer liet een kans op een derde treffer voor de gasten liggen.

Ondertussen had Dortmund een tegenvaller te verwerken gehad met het geblesseerd uitvallen van verdediger Bartra. Wolfsburg bracht uiteindelijk het tempo omlaag waardoor het de overhand kreeg en beter in de wedstrijd kwam. Het was regelmatig rond de zestien van de bezoekers te vinden. De jarige Julian Draxler en Mario Gomez lieten een paar kansen op een doelpunt liggen. Zo schoof Draxler de bal rakelings voorlangs, terwijl Gomez op de goed keepende Roman Bürki stuitte. De keeper bracht voor de theepauze ook uitstekend redding op een vrije trap van Ricardo Rodríguez en een afstandsschot van Maximilian Arnold.

Wolfsburg schoot in de tweede helft uit de startblokken met een duidelijk doel voor ogen: zo snel mogelijk een treffer maken. Bürki voorkwam dat in eerste instantie door een sensationele redding op een poging van dichtbij van Draxler, waarna de keeper ook de rebound van Gomez keerde. Daniel Didavi versloeg de sluitpost wel door een scherpe lage voorzet vanaf rechts binnen te tikken. Dortmund stond op dat moment op kraken, maar in plaats van te buigen sloeg het met Ousmane Dembélé genadeloos toe op de counter. Hij schoot op aangeven van invaller Gonzalo Castro raak.

Castro was enkele minuten later ook de aangever bij het doelpunt van Aubameyang. De middenvelder dook op het juiste moment de diepte in, waarna hij de voorzet gaf. Voor de spits was het vervolgens een koud kunstje om te scoren. Ook in dit duel toonde Dortmund aan over verschillende doelpuntenmakers te beschikken. Łukasz Piszczek staat zelden op het scoreformulier. Met een rake kopbal nam hij de 1-5 voor zijn rekening. Door de overwinning houdt Dortmund aansluiting met Bayern München. Wolfsburg zakt naar de middenmoot. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner