21.09.2016 20:06

De Ligt debuteert met ervaren Westermann

Matthijs de Ligt (r.) stapt tijdens een trainingssessie uit om een steekbal van Amin Younes (l.) te onderscheppen. (08-07-2016)
Matthijs de Ligt (r.) stapt tijdens een trainingssessie uit om een steekbal van Amin Younes (l.) te onderscheppen. (08-07-2016)

Peter Bosz stuurt voor het bekerduel met Willem II zijn tweede keus het veld in. Spelers als Davy Klaassen en Bertrand Traoré zitten niet eens bij de selectie, achterin staat een volledig nieuw centrum. De net zeventien geworden Matthijs de Ligt debuteert bij het eerste elftal en krijgt daarbij ondersteuning van een man met een brok ervaring.

De mandekker is eigenlijk nog A-junior, maar maakte dit seizoen al zijn debuut in het betaalde voetbal voor Jong Ajax. In de bekerwedstrijd tegen Willem II krijgt het jonkie zijn eerste speelminuten in de ArenA. Om zijn onervarenheid te compenseren, haalt trainer Bosz veteraan Westermann van de bank. Ook Kenny Tete krijgt weer eens speeltijd, net als Riechedly Bazoer, Daley Sinkgraven en Anwar El Ghazi. Het terugkeren van de rechtsbuiten betekent dat Hakim Ziyech weer eens vanaf het middenveld komt.

Bij Willem II keert Freek Heerkens terug in de verdediging, wat ten koste gaat van de geblesseerde Dico Koppers. Erik Falkenburg, een maand geleden in de Amsterdam ArenA nog goed voor een doelpunt tegen Ajax, zit niet bij de selectie vanwege een blessure, zijn positie wordt ingenomen door Anouar Kali. Fran Sol, die ook tegen Ajax scoorde toen Willem II met 1-2 won in Amsterdam, is de spits van de Tilburgers.

De wedstrijd is vanaf 20.45 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner