22.09.2016 09:16

Scheidsrechter Makkelie: "Direct invoeren"

Als het aan scheidsrechter Danny Makkelie ligt, dan wordt de videoscheidsrechter direct ingevoerd. De leidsman gaf woensdagavond op advies van Pol van Boekel rood aan Anouar Kali en is blij met de komst van de videoscheidsrechter. 

Makkelie gaf Kali in eerste instantie geel vanwege onbesuisd inkomen. "Ik dacht meteen oei toen ik het zag gebeuren", aldus Van Boekel tegenover Voetbal International. "Daarop heb ik het beeld een aantal keer uit verschillende hoeken bekeken en kwam ik tot de conclusie dat dit honderd procent rood was. Als ik die overtreding zo waar zou nemen in het veld, zou ik daar rood voor geven."

Van Boekel heeft ook alle doelpunten een aantal keer bekeken. "Dat is protocol", vervolgt Van Boekel. "Bij alle goals willen we zien of er niets onreglementairs is gebeurd. Buitenspel, een overtreding tijdens de aanval. Je hebt als videoscheidsrechter in deze situatie ook de tijd om dat te bekijken. Tot aan de aftrap, tot het spel hervat is, kun je de treffer nog annuleren."

Makkelie had op het veld weinig moeite om zijn beslissing in te trekken en om Kali alsnog de rode kaart te geven. "Ik heb Pol nog gevraagd of hij het zeker wist en hij kende geen twijfel", vertelt Makkelie. "Dan is het duidelijk. De beelden spreken voor zich. Dit is een moment waarop de videoscheidsrechter zijn nut bewijst."

De leidsman heeft genoeg gezien. "Direct invoeren. Ze maken het makkelijker voor scheidsrechters om de juiste beslissing te nemen. Had ik vanavond de hulp van Pol niet gehad, dan had ik verzuimd een rode kaart te geven waar dat wel nodig was."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner