22.09.2016 23:42

PSV, F'noord loten Eredivisie, Ajax amateurs

PSV en Feyenoord hebben relatief zwaar geloot voor de tweede ronde van de KNVB beker. De bekerhouder krijgt Excelsior op bezoek, PSV reist af naar Rotterdam voor een duel met Sparta. Ajax treft de Kozakken Boys in de tweede ronde. Dit bracht de loting donderdagavond naar voren.

Zowel Ajax, Feyenoord als PSV won met ruime cijfers in de eerste ronde van het bekertoernooi. Ajax droogde woensdagavond Willem II af met 5-0, Feyenoord sloot de eerste ronde af met een 4-1 zege op FC Oss. PSV kende weinig problemen met Roda JC; het werd 4-0 in het Philips Stadion.

FC Utrecht lootte voor de tweede keer een Eredivisionist in het prille bekerseizoen. De Domstedelingen, die FC Twente met 3-1 opzij zetten op donderdag, ontvangen in de tweede ronde FC Groningen, dat dinsdag een simpele avond had op bezoek bij de amateurs van Capelle. 

In de tweede ronde staan zes amateurverenigingen tegenover elkaar, wat betekent dat er minimaal drie amateurploegen in de achtste finale komen. IJsselmeervogels en Koninklijke HFC nemen het tegen elkaar op, Spakenburg en ASWH werden aan elkaar gekoppeld en VVSB moet voor een nieuwe stunt in het bekertoernooi Katwijk van zich af weten te houden.

De wedstrijden in de tweede ronde van de KNVB beker worden op 25, 26 en 27 oktober afgewerkt. De KNVB komt spoedig met de definitieve planning voor het vervolg van het bekertoernooi.

De volledige loting:

TEC - SC Cambuur 
ADO Den Haag - SC Telstar 
Sparta Rotterdam - PSV 
Heracles Almelo - UNA/Brinvast 
Go Ahead Eagles - Jodan Boys 
Feyenoord - SBV Excelsior 
FC Eindhoven - sc Heerenveen 
FC Volendam - Almere City FC 
AZ Alkmaar - FC Emmen 
IJsselmeervogels - Koninklijke HFC 
Kozakken Boys - Ajax 
Spakenburg - ASWH 
PEC Zwolle - VVV-Venlo 
Vitesse - RKC Waalwijk 
VVSB - Katwijk 
FC Utrecht - FC Groningen 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner