23.09.2016 16:13

Van de Looi wil herstellen met winst bij NEC

Na afloop van het duel tegen Excelsior staat Erwin van de Looi de pers te woord. (17-09-2016)
Na afloop van het duel tegen Excelsior staat Erwin van de Looi de pers te woord. (17-09-2016)

Willem II kan zich na de uitschakeling voor de KNVB Beker tegen Ajax (5-0) volledig richten op de Eredivisie. Trainer Erwin van de Looi sipte nog even na van de nederlaag tegen de Amsterdammers, maar richtte zijn blik alweer vooruit.

"Van de wedstrijd tegen Ajax hadden we meer verwacht", meende de oefenmeester tijdens het wekelijkse perspraatje. "Het ontbrak aan overtuiging en het geloof in een goede afloop.  Iets dat we in de eerder gewonnen wedstrijd tegen Ajax juist wel toonden. Ik verwacht zondag dan ook een reactie op de wedstrijd van afgelopen woensdag."

Tegenstander NEC is flink veranderd ten opzichte van vorig seizoen. "Ook zij kennen een wisselende seizoenstart, maar dat wil niks zeggen. Ze hebben een grillige voorhoede en talentvolle spelers." Dat Willem II in 2006 voor het laatst won in Nijmegen zegt Van de Looi helemaal niets. "We moet altijd en overal uitstralen dat we willen winnen. Dit gegeven is juist een motivatie om het tij te keren."

Mogelijk kan Elmo Lieftink, die vrijdag een contract tekende bij Willem II, al zijn debuut maken als hij speelgerechtigd is. "Lieftink heeft zich na zijn blessure goed terug geknokt. Hij is aanvoerder geweest van Jong Vitesse, waarmee hij twee seizoenen geleden kampioen werd. Het is fijn om Elmo erbij te hebben, hij is een speler waaraan we veel plezier kunnen beleven."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner