24.09.2016 15:58

Meijers na nederlaag: "Voelt als de ommekeer"

Achilles'29-trainer Eric Meijers bekijkt vanaf de bank de wedstrijd tegen Helmond Sport. (19-08-2016)
Achilles'29-trainer Eric Meijers bekijkt vanaf de bank de wedstrijd tegen Helmond Sport. (19-08-2016)

Achilles'29 is de hekkensluiter in de Jupiler League en ging vrijdagavond met 3-1 onderuit tegen SC Cambuur. Trainer Eric Meijers putte desondanks vertrouwen uit de nederlaag in Leeuwarden. De oefenmeester van de Groesbekers zag goede dingen bij zijn ploeg.

Meijers koos tegen SC Cambuur voor een zeer defensieve speltactiek en leek daar aanvankelijk succes mee te hebben. De Leeuwarders hadden grote moeite om de verdedigende muur van Achilles te doorbreken. "We kwamen hier niet voor de schoonheidsprijs, dat heeft iedereen kunnen zien", zei Meijers na afloop in gesprek met De Gelderlander. "We gingen voor keiharde punten."

Die kwamen er uiteindelijk niet voor Achilles'29. De ploeg hield stand tot de 60e minuut, maar moest toen capituleren. Verdediger Barry Beijer kreeg een rode kaart en Cambuur-aanvoerder Erik Bakker mocht de strafschop binnenschieten. Daarna was het verassend genoeg Achilles dat het initiatief in de wedstrijd overnam. Nadat Migiel Zeller op de lat had gekopt, schoot Kürsad Sürmeli schitterend de gelijkmaker binnen.

Daarna trok Cambuur de wedstrijd alsnog naar zich toe en liep het uit naar 3-1. Ricardo Kip en Ninos Gouriye waren in de slotfase van het duel trefzeker en Achilles'29 stond na afloop opnieuw met lege handen. "We hebben moeilijke weken, maar dit voelt als de ommekeer", aldus Meijers. "Dat klinkt misschien gek, maar we hebben een goede teampresentatie geleverd. We hadden lang kans op een punt. Nu moeten we het volgende week thuis tegen VVV maar ombuigen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner