25.09.2016 09:51

Bosz baalt: "Constant die vragen over Ziyech"

Met drie assists was Hakim Ziyech de grote man bij Ajax zaterdagavond. Toch had trainer Peter Bosz, na de 5-1 zege op PEC Zwolle, geen zin om wederom over z'n miljoenenaankoop te praten.

"Ik vond dat-ie foutloos was", klonk het sarcastische antwoord tegenover FOX Sports. "Constant die vragen over die jongen… Wij zijn met Ajax bezig. Ik heb niet één basisspeler en ook niet elf, maar twintig of misschien wel 22. Ik vind niet dat we er een iemand uit moeten pakken."

"Het is jammer dat je een Man van de Wedstrijd moet kiezen", gaat de oefenmeester verder. "Ik vond Ajax vandaag goed spelen, goed staan. Over negentig minuten hebben we het als team geweldig gedaan." Toch plaatste de winnende trainer kanttekeningen bij de winstpartij.

"Ik kijk verder dan die 5-1. We kwamen al vroeg op een achterstand, zij hadden nog wat schoten. Ik denk dat wij nog beter kunnen. We hadden het in de eerste helft lastig. Ik vond dat we veel balverlies leden. De jongens willen en durven allemaal vooruit te spelen. Dat maakt niet uit. Maar ik vond dat die jongens wel een aantal keer makkelijk balverlies leden en dat mag deze spelers niet overkomen", aldus Bosz.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner