25.09.2016 18:18

Griezmann helpt Atlético langs Deportivo

Atlético Madrid heeft de achterstand op koploper Real Madrid in de Spaanse voetbalcompetitie teruggebracht tot twee punten. Tegen Deportivo la Coruña nam de ploeg van trainer Diego Simeone zondag pas laat afstand. De Franse aanvaller maakte in de zeventigste minuut de winnende treffer: 1-0. Griezmann was het eindpunt van een goede aanval van de thuisploeg. Hij hoefde de bal van dichtbij alleen maar binnen te schieten.

Atlético heeft na zes wedstrijden twaalf punten. Real Madrid, dat zaterdag niet verder kwam dan een gelijkspel bij Las Palmas, staat op veertien. FC Barcelona heeft er dertien. Bij Atlético vielen in de eerste helft middenvelder Augusto Fernández en verdediger José Maria Giménez geblesseerd uit. Beide spelers lijken woensdag niet mee te kunnen voetballen in de wedstrijd in de Champions League tegen Bayern München.

Ryan Babel kwam een kwartier voor tijd als invaller in het veld bij Deportivo. De Nederlander kreeg een gele kaart. Voor rust was zijn ploeggenoot Faycal Fajr al met een rode kaart (twee keer geel) weggestuurd.