26.09.2016 10:15

Standard-trainer ziet Ajax als 'een goede test'

Siebe Blondelle kopt de bal weg, voor Benita Raman van Standard Luik gevaarlijk kan worden. (25-09-2016)

Standard Luik leeft met vertrouwen naar het Europa League-duel met Ajax toe. Donderdag staan de twee ploegen tegenover elkaar in de groepsfase. Afgelopen weekend was Standard met 3-0 te sterk voor Eupen. Trainer Aleksandar Janković kijkt al voorbij de wedstrijd tegen Ajax.

"Het was niet perfect", blikt de coach terug op de riante overwinning. "Ik vond ons autoritair genoeg in de eerste helft, vooral bij spelhervattingen. Ik miste scherpte in de duels. De tweede helft deden we dat veel beter. Wat de gemiste strafschop betreft: Edmilson is de eerste op de lijst, maar Belfodil trapte en miste."

"De spelers mogen van mij overleggen, ik ga daar niet zwaar aan tillen." Alle drie de aanvallers van Standard kwamen tot scoren. "En we hebben ook geen treffer geïncasseerd. Ajax zal een goede test voor de wedstrijd tegen Anderlecht zijn."