26.09.2016 10:47

Tuyp: "Alles geprobeerd me mentaal te breken"

Jack Tuyp (l.) vecht een duel uit met Joris Kramer (r.) tijdens het competitieduel FC Dordrecht - FC Volendam (24-09-2016).
Jack Tuyp (l.) vecht een duel uit met Joris Kramer (r.) tijdens het competitieduel FC Dordrecht - FC Volendam (24-09-2016).

Jack Tuyp toont dit seizoen aan het scoren niet verleerd te zijn. Als spits van FC Volendam scoorde hij negen keer in hetzelfde aantal officiële wedstrijden. Toch lukte het hem bij FC Groningen, Ferencváros en Helmond Sport niet zijn stempel te drukken.

Inmiddels is Tuyp aan zijn twaalfde seizoen in Volendam bezig. De 33-jarige spits koos enkele seizoenen geleden voor een buitenlands avontuur door naar het Hongaarse Ferencváros te gaan. Daar was Ricardo Moniz destijds de hoofdtrainer. Tuyp kwam daar in de problemen toen Moniz op straat werd gezet en Thomas Doll zijn opvolger was.

De Hongaren wilden dat Tuyp zijn contract inleverde. De aanvaller kwam in het tweede elftal te spelen en kreeg geen toegang meer via de hoofdpoort van het complex. "Er werd van alles geprobeerd om me mentaal te breken. Elke morgen om zeven uur begon ik met een looptraining van twee uur lang, gevolgd door een krachttraining en weer een nieuwe looptraining."

"Er kwam geen bal meer aan te pas en ik werd helemaal gek gemaakt", vertelt de speler aan De Telegraaf. "Ik had geluk dat die looptrainer nog enigszins begripvol was, anders was ik na twee weken voorgoed geblesseerd geraakt. Het was mensonterend. Als je zo met mensen omgaat, dan heb je geen persoonlijkheid."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner