26.09.2016 12:13

Meer spelers in België gehoord in gokzaak

De gokaffaire in de Belgische voetbalcompetitie breidt zich uit. Afgelopen zaterdag lekte al uit dat oud-international Olivier Deschacht wordt verdacht van het gokken op eigen wedstrijden, maandag onthulde Sporza de namen van nog twee spelers. Spits Knowledge Musona van KV Oostende en doelman Laurent Henkinet van Waasland-Beveren zijn eveneens gehoord door de kansspelcommissie.

Henkinet bekende aan de clubleiding dat hij heeft gegokt op voetbalwedstrijden, maar niet die van zijn eigen club. Dat is verboden in België. Deschacht wordt ervan verdacht dat hij tijdens het seizoen 2014-2015 wel op 'eigen' wedstrijden heeft gegokt. Hij zou daarmee zo'n 20.000 euro hebben verdiend. De 35-jarige verdediger van Anderlecht, die twintig interlands speelde voor de 'Rode Duivels', beweert dat zijn broertje zijn oude gokaccount heeft gebruikt.

Deschacht riskeert een boete van 600.000 euro en een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar. De verdediger ontbrak zondag tegen Westerlo, officieel omdat hij ziek zou zijn.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner