26.09.2016 13:45

Zeneli kiest voor interlandcarrière bij Kosovo

Arber Zeneli kan juichen tijdens het competitieduel Roda JC Kerkrade - sc Heerenveen (17-09-2016).
Arber Zeneli kan juichen tijdens het competitieduel Roda JC Kerkrade - sc Heerenveen (17-09-2016).

Arber Zeneli heeft gekozen voor een interlandcarrière bij Kosovo. De aanvaller van sc Heerenveen speelde in het verleden jeugdinterlands namens Zweden, maar hoopt binnenkort te debuteren voor Kosovo.

"Het was een zware keuze, maar ik denk dat ik de juiste heb gemaakt", aldus Zeneli in gesprek met De Telegraaf. "Kosovo wilde me al sinds ik voor het eerst voor Elfsborg speelde en wilde me liever dan Zweden. De laatste maanden heb ik er veel over nagedacht. Kosovo is iets speciaals begonnen waarvan ik deel wil uitmaken."

"Zweden heeft me alles gegeven wat me tot deze voetballer heeft gemaakt, maar ik heb met mijn hart gekozen. Mijn familie vond het mooi, hun roots ligt in Kosovo. Maar als ik voor Zweden had gekozen waren ze ook heel blij geweest, omdat dat land ze zo veel heeft gegeven. Ze vertrokken daar als immigranten naartoe en hebben de kans gekregen daar hun hele leven op te bouwen."

Zeneli - die bij Kosovo mogelijk Vitessenaar Milot Rashica tegenkomt - wacht nog op goedkeuring van de FIFA. "Ik hoop dat ik mijn debuut kan maken in de komende interlandperiode, maar eerst PSV. In zulke duels kun je zien waar je staat."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner