26.09.2016 16:36

'FC Barcelona wil Sergi Roberto belonen'

Sergi Roberto zoekt een medespeler tijdens het competitieduel FC Barcelona - Atlético Madrid (21-09-2016).
Sergi Roberto zoekt een medespeler tijdens het competitieduel FC Barcelona - Atlético Madrid (21-09-2016).

FC Barcelona hoopt op korte termijn het contract van Sergi Roberto open te breken en te verlengen. De 24-jarige Spanjaard kan steeds vaker rekenen op speeltijd van FC Barcelona-trainer Luis Enrique en de Catalaanse club is van plan om Sergi Roberto daarvoor te belonen.

Sergi Roberto begon vier van de zes competitiewedstrijden in de basis als rechtsback. De verdedigende middenvelder werd aan het einde van vorig seizoen omgeturnd tot rechtsback en moet Dani Alves, die vertrok naar Juventus, doen vergeten. Sergi Roberto heeft Aleix Vidal als concurrent, maar lijkt de concurrentiestrijd te hebben gewonnen.

Het goede spel van Sergi Roberto als rechtsback is de clubleiding van FC Barcelona ook opgevallen, waardoor de Spaanse grootmacht volgens Mundo Deportivo van plan is om de Spanjaard een nieuw contract voor te schotelen. Als Sergi Roberto, die nog een contract heeft tot medio 2019, een nieuwe verbintenis heeft getekend, dan is FC Barcelona volgens het Spaanse medium ook van plan om de contracten van Lionel Messi, Luis Suárez, Ivan Rakitić en Marc-André ter Stegen te verlengen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner