26.09.2016 19:59

Ten Hag gesteund door grootaandeelhouder

Erik ten Hag coacht fanatiek tijdens het bekerduel van FC Utrecht met FC Twente (22-09-2016).
Erik ten Hag coacht fanatiek tijdens het bekerduel van FC Utrecht met FC Twente (22-09-2016).

Frans van Seumeren, grootaandeelhouder van FC Utrecht, heeft zijn vertrouwen in hoofdtrainer Erik ten Hag uitgesproken. De miljonair deed dit in Namen & Rugnummers, een sportprogramma dat door RTV Utrecht wordt uitgezonden.

Van Seumeren gaf aan dat hij Ten Hag 'een goede trainer' vond en dat hij hem daarom graag nog een jaar bij de club wil houden. Het is de bedoeling dat de 46-jarige trainer uit Haaksbergen, die eveneens de positie van technisch directeur bekleedt in de Galgenwaard, op termijn wordt opgevolgd door Jean-Paul de Jong. De Jong, een cultheld onder de Utrechtse aanhang, is momenteel werkzaam als assistent-trainer.

De 66-jarige ondernemer liet verder nog doorschemeren dat de Domstedelingen voor het eerst sinds hij zich in 2008 met de club ging bemoeien een positief financieel resultaat over een boekjaar kunnen overleggen. De opbrengsten uit de verkopen van Bart Ramselaar, Timo Letschert en Ruud Boymans, volgens Van Seumeren tien miljoen euro bruto, maken de zwarte cijfers mogelijk. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner