26.09.2016 20:14

Tuchel gelooft niet dat Ronaldo uit vorm is

Thomas Tuchel bereidt zich voor op de wedstrijd van zijn Borussia Dortmund tegen Real Madrid in de Champions League van dinsdagavond. Hij verwacht dat Cristiano Ronaldo, de sterspeler van de Madrilenen, op zijn best zal zijn.

Er wordt over Ronaldo, die afgelopen weekeinde naar de kant werd gehaald, gezegd dat hij momenteel niet in topvorm steken. De trainer van Dortmund ziet dat anders. "Cristiano is één van de beste voetballers ter wereld, hij is een ongelofelijke winnaar, die altijd in staat is zijn ploeg te helpen", aldus Tuchel op de persconferentie voorafgaand aan de kraker. "We zijn ingesteld op het beste Real Madrid dat er is en dus ook op de beste Ronaldo die er is. In de Champions League presteren zulke spelers meestal het beste", aldus Tuchel.

Borussia Dortmund is zelf aan een behoorlijk indrukwekkende reeks bezig. De geelzwarte brigade won de afgelopen vier wedstrijden en scoorde in dat kwartet ontmoetingen maar liefst twintig doelpunten. De twee ploegen begonnen het avontuur in het miljoenenbal ook winnend. Real Madrid won met grote moeite van Sporting Lissabon(2-1), terwijl Dortmund op bezoek bij Legia Warschau spierballen toonde: 0-6. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner