26.09.2016 20:45

Bosz waakt voor roofbouw op tienerster

Kasper Dolberg loert op een kans om nog eens te scoren tijdens de wedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle. (24-09-2016)
Kasper Dolberg loert op een kans om nog eens te scoren tijdens de wedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle. (24-09-2016)

Kasper Dolberg maakt in zijn eerste weken in de hoofdmacht van Ajax grote indruk. Zijn trainer Peter Bosz is zich echter bewust van de risico’s en bepleit voorzichtigheid in de omgang met de achttienjarige Deen.

Ook afgelopen zaterdag maakte Dolberg weer een sterke indruk, tegen PEC Zwolle nam hij twee van de vijf treffers voor zijn rekening. Bosz heeft op de clubwebsite niets dan lof over voor zijn pupil. "Hij is zo jong, en zo goed. Daar moeten we toch heel voorzichtig mee zijn. Ik denk dat hij een echte spits is. Hij is voor zijn jonge leeftijd fysiek al heel sterk en zal alleen maar groeien", aldus de oefenmeester van de Amsterdammers tegenover het clubkanaal.

Ook John Steen Olsen, de scout die voor Ajax Scandinavië in de gaten houdt en in die hoedanigheid onder anderen Christian Eriksen en Zlatan Ibrahimovic in het verleden al bij de clubleiding tipte, is enthousiast. "Kasper is snel, technisch, goed in de lucht. Hij heeft zoveel kwaliteiten, daarom hebben we hem ook gehaald. Ik ben ervan overtuigd dat hij het goed zal doen", aldus de Deense talentspeurder over zijn jeugdige landgenoot. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner