26.09.2016 20:56

Ünal evenaart Kluivert na ruim twintig jaar

Enes Ünal juicht als hij FC Twente op 1-0 heeft geschoten tegen Vitesse. (25-09-2016)
Enes Ünal juicht als hij FC Twente op 1-0 heeft geschoten tegen Vitesse. (25-09-2016)

Enes Ünal heeft Patrick Kluivert geëvenaard. De negentienjarige spits die door Manchester City op huurbasis bij FC Twente is gestald, scoorde in zijn eerste vijf competitiewedstrijden zes keer.

De laatste tiener die dat voor elkaar kreeg was Kluivert. In het seizoen 1994/95 was de spits, die lange tijd topscorer aller tijden van het Nederlands elftal was, trefzeker tegen achtereenvolgens RKC Waalwijk, Vitesse, Roda JC, Dordrecht ’90(twee goals) en Go Ahead Eagles, waarmee het totaal op zes kwam. In de zesde wedstrijd tegen PSV stokte de productie, maar later dat seizoen zou hij Ajax met een puntertje aan de Champions League-overwinning helpen.

Ünal was in tegenstelling tot Kluivert niet in alle wedstrijden trefzeker. Een hattrick tegen FC Groningen, gevolgd door nog twee stuks tegen ADO Den Haag en zijn rake uithaal tegen Vitesse brengt ook zijn totaal op zes. De Turk, die vorig seizoen een halfjaar bij NAC Breda werd gestald, krijgt aankomend weekend in de streekderby tegen Heracles Almelo de kans om de oud-spits van onder andere FC Barcelona de loef af te steken met nog een goal. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner