26.09.2016 21:19

Preud’homme: "Moeten zeker niet verliezen"

Michel Preud'homme bereidt Club Brugge voor op de Champions League-wedstrijd bij FC Kopenhagen. (26-09-2016)
Michel Preud'homme bereidt Club Brugge voor op de Champions League-wedstrijd bij FC Kopenhagen. (26-09-2016)

Michel Preud'homme wil in aanloop naar de Champions League-wedstrijd van zijn Club Brugge bij FC Kopenhagen deze dinsdagavond in ieder geval een nederlaag zien te voorkomen. Dat zei de trainer op het vooruitblikkende persmoment.

De eerste wedstrijd in het Jan Breydelstadion was een ontgoocheling. De Engelse kampioen Leicester City was met 0-3 duidelijk een maat te groot voor de kampioen van België. Om de uitgangspositie redelijk te houden, moet er in de Deense hoofdstad niet verloren worden, beseft Preud'homme. "We moeten een nederlaag proberen te vermijden, want dan zouden we al vier punten achter Kopenhagen staan. Dan wordt zelfs de derde plek een lastig verhaal. Europees gezien is een gelijkspel uit nooit een slecht resultaat", aldus de oud-trainer van FC Twente.

Club kan met het nodige vertrouwen afreizen naar Parken, het stadion van Kopenhagen. Na de tik die Leicester uitdeelde, won het in eigen land van Eupen, Lommel United en Moeskroen om het moreel weer ietwat op te krikken. De Deense opponent begon de Europese campagne sterk, op bezoek bij FC Porto behaalde de club knap een 1-1 gelijkspel. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner