27.09.2016 22:33

Eerste zege Tottenham in kampioenenbal

Na een teleurstellende nederlaag tegen AS Monaco heeft Tottenham Hotspur zichzelf dinsdag herpakt in de Champions League. In Rusland werd een stug CSKA Moskou in de slotfase pijn gedaan. Het werd 0-1 via Heung-min Son.

Tottenham begon niet lekker aan het duel in Rusland, waardoor de thuisploeg kans zag om zichzelf in de wedstrijd te voetballen. Via Zoran Tošić, die vrij kon uithalen vanaf de zestien, kreeg de ploeg ook de eerste mogelijkheid, maar zijn inzet miste doel. De Engelsen werden naarmate de eerste helft vorderde sterker, wat resulteerde in een gevaarlijk schot van Dele Alli. De middenvelder zat niet lekker in de wedstrijd, maar raakte met een pegel vanaf twintig meter de lat boven Igor Akinfeev. Toby Alderweireld kreeg vlak voor rust ook nog een kans, maar de Belg zag de vrijheid die hij had niet, waardoor het bij een matige kopbal vanaf de penaltystip bleef.

De tweede helft begon met twee goede kansen, voor beide ploegen één. Tošić schoot na goed werk van Lacina Traoré over, terwijl Heung-min Son met een bekeken schot het doel net niet raakte. Nadat Vincent Janssen, die een zeer onzichtbare wedstrijd speelde, naar de kant werd gehaald, wist Tottenham twintig minuten voor tijd de score te openen. Èrik Lamela vond Son op het randje van buitenspel en de Zuid-Koreaan schoof via Akinfeev raak in de rechterhoek: 0-1. Wat volgde was een Engels-Russisch steekspel, waarbij de uitploeg de wedstrijd professioneel uitspeelde.

Zodoende pakt Tottenham de eerste drie punten in de huidige editie van de Champions League. De club bewijst zichzelf daarmee een goede dienst, aangezien het zich nu in het komende tweeluik met Bayer Leverkusen tot groepsleider kan kronen, als AS Monaco punten laat liggen. CSKA Moskou blijft achter met één punt en moet zich snel herstellen om niet voor de winterstop uitgeschakeld te worden in het kampioenenbal.

Door: Jos Boesveld