28.09.2016 20:26

Ook jonkies van Ajax winnen ruim in Europa

In navolging van de leeftijdsgenoten van PSV heeft ook Ajax A1 een ruime overwinning geboekt in de Youth League. Via doelpunten van Kaj Sierhuis, Matthijs de Ligt en Dani de Wit werd het IJslandse Breiðablik met 3-0 over de knie gelegd.

PSV en Ajax bewandelen diverse routes door de Youth League, aangezien de hoofdmacht van PSV wel deelneemt aan de groepsfase van de Champions League, Ajax niet. De Youth League is de mini-versie van het kampioenenbal, maar om meerdere jeugdteams een kans te geven, is er een speciale route toegevoegd aan het toernooi. Ajax kan via de voorrondes en play-offs alsnog in het hoofdtoernooi instromen.

Vorig jaar lukte de club dit, ook nu zijn de jonkies goed gestart. Sierhuis scoorde al na vijf minuten de openingstreffer. De topscorer van de Ajax-jeugd in het vorige seizoen werd een kwartier voor tijd naar de kant gehaald, toen hadden De Ligt en Dani de Wit al voor de 2-0 en 3-0 gezorgd. Op 19 oktober wacht de return in Amsterdam, waarna Ajax A1 zich kan plaatsen voor de tweede ronde.

PSV was eerder op de woensdag al met 6-0 te sterk voor de leeftijdsgenoten van FK Rostov. De Eindhovenaren zitten, net als het eerste elftal, in een poule met Bayern München, Atlético Madrid en de Russen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner