28.09.2016 21:38

Stuntjes in de maak in de Champions League

De Champions League-avond is nog jong, maar in de acht wedstrijden op woensdag lijken een aantal verrassingen op de agenda te staan. Europese topclubs als FC Barcelona, Bayern München en Manchester City hebben het meer dan lastig.

In de rust staat FC Barcelona op achterstand tegen Borussia Mönchengladbach. Thorgan Hazard maakte na ruim een half uur de 1-0, wat voorlopig de enige treffer is in Duitsland. Ook Manchester City heeft het verrassend lastig in het kampioenenbal. Celtic kwam tegen alle verwachtingen in op een vroege voorsprong, zag City op gelijke hoogte komen, maar kwam ook weer op een nieuwe voorsprong.

Moussa Dembélé maakte de vroege 1-0, Fernandinho maakte er 1-1 van, toen volgde de Raheem Sterling-show. De Engelsman zorgde met een eigen doelpunt voor de 2-1, maar maakte vervolgens ook weer gelijk. In Madrid staat Bayern München op een 1-0 achterstand, Yannick Ferreira-Carrasco schoof na 35 minuten raak via de binnenkant van de paal.

Paris Saint-Germain kan het ook nog niet bolwerken in Europa. Zonder Zlatan verloor de ploeg al meerdere malen in de Ligue 1 en ook tegen PFC Ludogorets Razgrad uit Bulgarije gaat het niet van harte. De regerend landskampioen van Frankrijk kwam op een 1-0 achterstand, vlak voor rust wist Blaise Matuidi iets terug te doen. PSV staat momenteel op 2-2 tegen FK Rostov, Luuk de Jong maakte vlak voor de pauze de gelijkmaker.