29.09.2016 18:07

Gudelj vervangt geschorste Ziyech in de basis

Nemanja Gudelj heeft balbezit tijdens het competitieduel Ajax - AZ Alkmaar (28-02-2016).
Nemanja Gudelj heeft balbezit tijdens het competitieduel Ajax - AZ Alkmaar (28-02-2016).

Peter Bosz heeft, door de schorsing van Hakim Ziyech die tegen Panathinaikos tweemaal geel kreeg, een plekje op het middenveld ingeruimd voor Nemanja Gudelj. De Serviër startte dit jaar als basisspeler, maar zat de afgelopen twee wedstrijden op de bank.

Tijdens de bekerwedstrijd tegen PEC Zwolle (5-1 winst) rouleerde Bosz met zijn opstelling en posteerde hij Ziyech op het middenveld. Een paar dagen later won Ajax opnieuw overtuigend, ditmaal met 5-0 van Willem II, met opnieuw de Marokkaanse creatieveling op het middenveld. Slachtoffer van deze verandering was dus Gudelj.

De linksback bij Ajax is opnieuw Daley Sinkgraven. Ook dat experiment in de bekerwedstrijd tegen PEC Zwolle pakte goed uit. Bovendien is Mitchell Dijks, normaliter basisspeler als linkerverdediger, ziek en dus niet opgenomen in de wedstrijdselectie. De verdedigende middenvelder bij de Amsterdammers is Lasse Schöne. In de punt van de aanval neemt Kasper Dolberg de honneurs waar. Hij wordt geflankeerd door Bertrand Traoré en Amin Younes.

Bij tegenstander Standard Luik is Eyong Enoh de meest opvallende naam. De oud-Ajacied vormt samen met Adrien Trebel, Edmilson en Mathieu Dossevi het middenveld in een 4-4-2 systeem. Enoh kwam in de zomer van 2008 over van Ajax Cape Town en bleef tot januari van 2014 in Amsterdam. In vijf seizoenen speelde hij 98 Eredivisie-duels namens de Amsterdammers.

De wedstrijd is vanaf 19.00 uur LIVE te volgen. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner