03.10.2016 14:54

Traoré voelt zich op elke positie gelukkig

Linksbuiten, spits of rechtsbuiten, het maakt Bertrand Traoré niet uit waar Ajax-trainer Peter Bosz hem nodig heeft. De van Chelsea gehuurde aanvaller verhuisde dit seizoen al snel van de spitspositie naar de buitenkant, waar hij zich ook op zijn plek voelt.

"Ik kan overal spelen. Ik wil alleen niet keepen of verdedigen. Maar op rechts kan ik hetzelfde niveau halen als in de spits. Ik ben 'happy' om een teamspeler te zijn", laat de aanvaller uit Burkino Faso weten aan De Telegraaf. De huurling werd gehaald als opvolger van Arkadiusz Milik, maar het is de jonge Kasper Dolberg die onder Bosz als diepste aanvaller fungeert.

Traoré maakt in Amsterdam een aardige indruk, maar verzuimt vooralsnog aan zijn doelpuntenaantal te werken. De Afrikaan scoorde tot nu toe twee keer in elf wedstrijden, maar had zondag tegen FC Utrecht zijn derde doelpunt moeten maken. In de slotfase mikte hij van dichtbij echter over. "Ik kan alleen maar als excuus aanvoeren dat ik al aan het juichen was voordat de bal kwam. Ik telde hem al, zo simpel was die kans."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner