04.10.2016 22:22

Sparta Praag laat tweetal met vrouwen trainen

Twee internationals van Sparta Praag moeten voor straf meetrainen met het vrouwenteam van de Tsjechische club na een aantal seksistische opmerkingen. Het gaat om doelman Tomáš Koubek (24) en middenvelder Lukáš Vácha (27). 

Koubek zei na de wedstrijd tegen Brno (3-3) dat vrouwen "achter het fornuis horen en geen rol in de arbitrage moeten hebben in het mannenvoetbal". Zijn ploeggenoot omschreef de vrouwelijke grensrechter bij het duel als "kokkin". Aanleiding voor de bedenkelijke uitlatingen van het duo was kennelijk de gelijkmaker van Brno in blessuretijd. Alois Hycka leek enkele meters buitenspel te staan voordat hij tot scoren kwam. Lucie Ratajova hield de vlag echter omlaag, tot woede van de thuisploeg.

Volgens directeur Adam Kotalik was het commentaar van beide spelers onaanvaardbaar. "Ze moeten meetrainen met onze vrouwenploeg, dan kunnen ze met eigen ogen zien dat vrouwen niet alleen handig zijn aan het aanrecht", verklaarde hij. Koubek en Vácha hebben inmiddels excuses aangeboden voor de laatdunkende uitspraken.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner