05.10.2016 16:02

League One-club steekt draak met toernooi

Dinsdagavond werd gevoetbald in het kader om de EFL Trophy, een toernooi waarin de clubs van het derde en vierde Engelse niveau, aangevuld met een aantal jeugdploegen van grotere clubs uitkomen.

Het meest opzienbarende moment vond plaats in de wedstrijd tussen Bradford City en Bury, dat in 2-1 voor de thuisploeg eindigde. Bradford wisselde namelijk al na drie minuten zijn doelman Colin Doyle voor reservekeeper Rouven Sattelmaier. Dat had niets met een blessure te maken, maar was gewoon een trucje om binnen de regels van het toernooi te blijven.

Het toernooireglement schrijft voor dat de deelnemers uit League One en League Two namelijk met minimaal vijf spelers die tijdens de voorgaande competitiewedstrijd in de basis stonden aan de aftrap verschijnen. Door de vaste doelman op te stellen, werd dit quotum gehaald en vervolgens kon de reservedoelman toch nog voldoende speeltijd krijgen. Toen de BBC de assistent-trainer van Bradford na afloop ondervroeg over dit bizarre tafereel, zei hij met uitgestreken gezicht dat hij vond dat Doyle geen geweldige indruk maakte in de eerste 45 seconden.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner