08.10.2016 10:31

Wereldreiziger Wormgoor denkt aan Amerika

Verdediger Vito Wormgoor is bezig aan zijn eerste maanden in het buitenland, maar de oud-speler van ADO Den Haag denkt al aan zijn volgende stap. Na een avontuur bij het Noorse Aalesunds FK wil Wormgoor naar de Major League Soccer.

Wormgoor besloot afgelopen zomer transfervrij te vertrekken bij ADO Den Haag. Aalesunds, een middenmoter uit Noorwegen, pikte de mandekker op en bood hem speeltijd. Wormgoor kreeg zeven basisplaatsen en viel één keer in. De 27-jarige verdediger is tevreden in de Eliteserien. "Het gaat hier net zo aan toe als bij FC Utrecht, De Graafschap en ADO Den Haag. Heel familiair en ongedwongen", stelt hij tegenover het Algemeen Dagblad.

Wormgoor had naar eigen zeggen meerdere keuzes. "Turkije was ook een optie, maar dan had ik puur voor het geld gekozen. Nu ik hier rondloop, ben ik blij dat ik tijdens trainingen niet naar overvliegende straaljagers hoef te kijken, terwijl ik me afvraag hoe het met mijn meiden thuis zal zijn." De keuze voor Noorwegen heeft ook nog andere voordelen.

Zo loopt het seizoen in Scandinavië van jaar tot jaar. "December is een ideaal moment om over te stappen, dan begint de nieuwe Major League Soccer in Amerika. Het is een droom van mij om in de Verenigde Staten te spelen en te leven. Ik ben er nog niet uit. Eerst maar eens erin blijven met Aalesunds. Nog vijf punten en we zijn veilig. Dan is mijn Noorse missie geslaagd."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner