08.10.2016 14:30

Van der Vaart: "Ik wil hier nog jaren spelen"

De 33-jarige Rafael van der Vaart is niet van plan om binnenkort zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. De middenvelder van FC Midtjylland heeft het prima naar zijn zin en hoopt nog jaren in Denemarken te kunnen voetballen. Fit blijven is dan wel het devies.

Van der Vaart maakte afgelopen zomer de verrassende overstap van Betis Sevilla naar FC Midtjylland. In Spanje kwam hij door blessureleed amper in actie, maar in Denemarken hoopt hij dit seizoen op sportieve revanche. Aan het beëindigen van zijn voetbalcarrière denkt hij voorlopig nog niet. "Je weet het nooit, maar mijn doel is om hier nog vele jaren te spelen. En zolang ik me fit voel, denk ik niet aan stoppen", zegt Van der Vaart in gesprek met het Deense tijdschrift Alka Superliga.

De 108-voudig international laat weten dat hij niet meer opkijkt van tegenslagen in zijn carrière als profvoetballer. "Voetbal is voetbal en ik heb veel geleerd van alle competities waarin ik heb gespeeld. Soms heb je een slechte periode, dat is het leven van een voetballer. Desondanks doe ik nog elke dag mijn best tijdens trainingen en op wedstrijden."

Ondanks een doorlopend contract mocht Van der Vaart transfervrij vertrekken bij Betis Sevilla. De clubleiding van de Spanjaarden zag niets in een langer verblijf van de middenvelder. "Ik heb niets te bewijzen na mijn verblijf in Betis, waar ik niet zoveel heb gespeeld", blikt Van der Vaart terug. "Dan moet je jezelf weer opnieuw opladen. Maar net zoals bij Real Madrid en Tottenham, staat er ook hier druk op. Het is aan mij om het respect van de mensen te winnen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner