08.10.2016 20:48

Nederlandse talenten zeker van eliteronde

Oranje u19 is na twee wedstrijden in de groepsfase al zeker van een plek in de eliteronde voor het Europees kampioenschap in 2017. Na de 2-1 winst op Roemenië werd er ook van San Marino gewonnen: 4-0. Hierdoor kunnen de Nederlandse talenten de eerste of tweede plek niet meer ontglippen.

Ajacied Kaj Sierhuis (foto) was de grote man aan Nederlandse zijde. Nadat Odysseus Velanas al na drie minuten de 1-0 op het scorebord zette, volgde in de tweede helft de Sierhuis-show. In nog geen kwartier tijd scoorde de spits drie keer, waarvan één keer vanaf de stip. De talenten van het Nederlands elftal komen nu op zes punten uit, wat voldoende is voor een plek bij de eerste twee.

De leeftijdsgenoten van Noorwegen wonnen ook hun wedstrijden in groep 2, waardoor beide landen op zes punten uitkomen. Dinsdag volgt de ontmoeting tussen de koplopers in de groep, die samen uitmaken wie er als groepswinnaar naar de eliteronde gaat. In deze ronde worden de tickets voor het EK in Georgië verdeeld. Oranje wist zich voor het vorige EK te plaatsen, maar sneuvelde al in de groepsfase.

De wedstrijden in groep 2 worden deze interlandperiode overigens in Nederland afgewerkt. Noorwegen - Nederland wordt gespeeld op sportpark De Boshoek te Hardenberg.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner