09.10.2016 09:50

Hart: "Het was niet zo dat ik 25 opties had"

Joe Hart was jarenlang zeker van zijn plaats als eerste doelman bij Manchester City, maar onder Pep Guardiola moest hij genoegen nemen met een plek op de bank. De doelman koos voor een tijdelijk vertrek naar Torino FC. Hart: "Het is hoe het is."

Guardiola volgde deze zomer Manuel Pellegrini op als manager van Manchester City en was al snel duidelijk over de sportieve toekomst van Hart. "Voetbal is een sport met veel meningen", vertelt Hart in gesprek met The Mirror. "Sommige mensen zullen zeer positief over mij zijn en anderen zullen vinden dat ik absoluut onbruikbaar ben. Helaas voor mij waren de meningen binnen City niet zo positief als ze horen te zijn."

Hart is blij dat hij nu bij Torino FC in de Serie A alsnog als eerste doelman actief is. Spijt van zijn keuze heeft hij dan ook niet. "Het is hoe het is. Ik zat in een situatie waarin weinig zicht had op speeltijd, dus ik moest mijn heil ergens anders gaan zoeken. Ik voelde me het best bij Torino. Ik ga niet liegen. Het was niet zo dat ik 25 opties had. Torino was een zeer goede optie voor mij en ik was zeer blij om in de Serie A te mogen spelen", aldus de 29-jarige sluitpost.

Hart speelde tot nu toe vijf wedstrijden in dienst van Torino FC. De doelman hield tweemaal de nul. Het contract van Hart bij Manchester City loopt nog door tot medio 2019.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner