09.10.2016 13:47

Rangers FC verlengt schorsing van Barton

Joey Barton moet nog even wachten op zijn rentree bij Rangers FC. De Engelse middenvelder werd door zijn club disciplinair geschorst voor drie weken, maar de Schotse formatie plakt daar een extra week aan vast. Barton werd geschorst na een aanvaring met ploeggenoot Andy Halliday.

Het incident gebeurde na de zwaarbeladen wedstrijd tegen Celtic. De Rangers gingen maar liefst met 5-1 onderuit in de Old Firm, Barton en Halliday speelden de tweede helft met elkaar. Op de eerstvolgende training na dat duel gingen Barton en Halliday in discussie, waarbij eerstgenoemde meerdere scheldwoorden gebruikte. Dit was voor de Rangers FC voldoende om Barton te schorsen voor drie weken.

Zonder opgaaf van reden heeft Rangers FC de straf van Barton met één week verlengd. Hierdoor is de middenvelder, die tot 2018 onder contract staat in Glasgow, zeven dagen extra niet welkom op het trainingscomplex van de club. Hierdoor mist Barton de competitiewedstrijd tegen Inverness CT. De ijzervreter op het middenveld speelde sinds zijn komst naar Schotland acht wedstrijden, waarvan vijf in de Premiership.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner