10.10.2016 14:17

'FC Barcelona zoekt opvolger Aleix Vidal'

Aleix Vidal baalt van een gemiste kans tijdens het competitieduel FC Barcelona - Deportivo Alavés (10-09-2016).
Aleix Vidal baalt van een gemiste kans tijdens het competitieduel FC Barcelona - Deportivo Alavés (10-09-2016).

FC Barcelona gaat in januari op zoek naar een opvolger van Aleix Vidal. De Spanjaard vertrok ruim een jaar geleden van Sevilla naar FC Barcelona, maar heeft in Catalonië geen sterke indruk achtergelaten. 

Middenvelder Sergi Roberto werd door FC Barcelona-trainer Luis Enrique omgeturnd tot rechtsback en krijgt de voorkeur boven Aleix Vidal. FC Barcelona zag afgelopen zomer Dani Alves vertrekken naar Juventus en is volgens Marca van plan om in januari een nieuwe rechtsback aan te trekken. FC Barcelona heeft een shortlist van vijf spelers klaarliggen, weet het Spaanse medium.

Stephan Lichtsteiner, die vanwege de komst van Dani Alves op het tweede plan is geraakt bij Juventus, is volgens Marca één van de kandidaten. Héctor Bellerín (Arsenal) was in het verleden actief in de jeugdopleiding van FC Barcelona en wordt al geruime tijd in verband gebracht met de Catalaanse grootmacht. Ook Joshua Kimmich (FC Bayern München), João Cancelo (Valencia) en Darijo Srna (Shakhtar Donetsk) worden genoemd als opvolger van Aleix Vidal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner