11.10.2016 21:47

Ex-amateur Teijsse nog niet gelukkig als prof

Yordi Teijsse behoudt het overzicht tijdens de competitiewedstrijd Dundee FC - Celtic. (01-10-2016)
Yordi Teijsse behoudt het overzicht tijdens de competitiewedstrijd Dundee FC - Celtic. (01-10-2016)

Met hoge verwachtingen toog Yordi Teijsse deze zomer naar Schotland, waar hij bij Dundee FC zijn eerste profcontract tekende. Het avontuur van de oud-spits van Quick Boys verloopt echter nog niet zoals hij hoopte. Teijsse kan in Schotland moeilijk aarden en is naar eigen zeggen ongelukkig.

"Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik het daar niet zwaar heb", zegt Teijsse in gesprek met Omroep West. "Ik houd van leuke dingen doen, maar die doe je daar eigenlijk niet. Je bent helemaal alleen en het is hard werken. Als je thuiskomt is het bij wijze van spreken de hele dag series kijken."

Dat het in Schotland niet gaat zoals hij hoopte, vindt Teijsse erg lastig. "Je gaat met mensen praten en die zeggen: 'je moet die kans pakken'. Dat is wel zo maar ik vind het zwaar, terwijl ik eigenlijk blij moet zijn met wat ik bereikt heb. Daar heb ik hard voor gewerkt."

Teijsse startte dit seizoen nog maar een keer in de basis bij een competiteduel van Dundee FC. Dat was wel een heel mooi duel voor de broer van Go Ahead Eagles-speler Kenny Teijsse: thuis tegen Celtic (0-1). "Onze spits scoorde niet, dus het was afwachten wanneer ik eens zou spelen. Ik hoorde van de directeur, de fans en de trainer dat ik goed speelde en dat ik een van de betere was. Daar ben ik dan wel blij mee. Waarschijnlijk blijf ik ook basisspeler."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner