14.10.2016 22:27

Aubameyang voorkomt nederlaag Dortmund

Borussia Dortmund heeft vrijdag voor een clubrecord gezorgd. De Duitse voetbalclub bleef voor de 25e keer op rij ongeslagen in een thuiswedstrijd in de competitie. De ontmoeting met Hertha BSC eindigde onbeslist: 1-1. Hertha BSC blijft zo tweede in de Bundesliga, met één punt voorsprong op nummer drie Dortmund.

Valentin Stocker bracht Hertha in de 51e minuut op voorsprong. Pierre-Emerick Aubameyang voorkwam de eerste thuisnederlaag in de competitie voor Dortmund sinds april 2015, toen Bayern München met 1-0 zegevierde. De spits miste in de 77e minuut eerst een strafschop. Drie minuten later gleed hij alsnog de gelijkmaker binnen: 1-1.

Bayern München kan zaterdag bij winst op Eintracht Frankfurt de voorsprong op Hertha vergroten tot vijf punten.